Huiswerkbegeleiding, huiswerkklas en bijles

Ook dit schooljaar biedt Lyceo huiswerkbegeleiding, huiswerkklas en bijles aan op het Willem van Oranje College. De begeleiding is bedoeld voor alle leerlingen van de school: van klas 1 tot en met klas 6 en van mavo tot en met vwo. Het doel van deze begeleiding is het zelfstandig leren werken, met meer motivatie naar school gaan en het verbeteren van de resultaten. Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding, stimuleren de universitair geschoolde begeleiders van Lyceo leerlingen het beste uit zichzelf te halen en hun ambities waar te maken.

Even voorstellen
Mijn naam is Danique van Doorn, vestigingscoördinator op het Willem van Oranje College. Vanuit Lyceo ben ik binnen het Willem van Oranje College het aanspreekpunt voor leerlingen, ouders, docenten en mentoren. U kunt mij bereiken via 06-57779316 of danique.vandoorn@lyceo.nl. Het is natuurlijk ook mogelijk om even langs te lopen!

Huiswerkbegeleiding
Leerlingen komen twee tot vijf middagen in de week na schooltijd bij ons. Met een vakkundig en enthousiast team staan we iedere dag klaar om leerlingen te begeleiden. We hebben één begeleider per zeven leerlingen, wat betekent dat we veel persoonlijke aandacht aan hen kunnen geven. Tijdens huiswerkbegeleiding staat de leerling centraal. We stellen samen met de leerling een persoonlijk plan van aanpak op, geven uitleg, maken samen met de leerling een planning, we overhoren het leerwerk en kijken het maakwerk na en we hebben regelmatig contact met ouders, verzorgers, docenten en mentoren. We zijn elke schooldag geopend van 14.15 – 17.30 uur in lokaal 207 en 208. Dagen en tijden zijn in overleg.

 

Bijles en coaching
Tijdens een bijles krijgt de leerling 1-op-1 begeleiding voor een vak waar hij op dat moment moeite mee heeft. De bijlessen zijn een heel jaar geldig en kunnen worden ingezet voor elk vak. De bijles wordt gegeven door onze getrainde en enthousiaste begeleiders. De begeleiders zijn studenten die vaak zelf in het vakgebied, waarin ze bijles geven, studeren en kunnen dus alle ins en outs over dat vak vertellen. Voor de bijles wordt gewerkt met een strippenkaartsysteem van 5 of 10 bijlessen.

Huiswerkklas
De huiswerkklas is geschikt voor leerlingen die een rustige plek zoeken om te leren en hun huiswerk te maken. Tijdens de huiswerkklas is altijd begeleiding aanwezig. Leerlingen doen het belangrijkste leer- en maakwerk volgens hun eigen planning tijdens de huiswerkklas. Binnen de huiswerkklas is het belangrijk dat de leerlingen al zelfstandig kunnen werken.

Examentraining
Lyceo is de grootste examentrainer van Nederland. Met deze dienst biedt Lyceo nu ook uitkomst voor examenkandidaten die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken: zowel ter voorbereiding op de schoolexamens en eindexamens als gedurende het gehele examenjaar. Nu is er ook Het Lyceo examenjaar; zowel ter voorbereiding op de schoolexamens en eindexamens als gedurende het gehele examenjaar. Dit gebeurt in de vorm van een op de leerling aangepast totaalpakket bestaande uit diverse diensten, om zo ervoor te zorgen dat de leerling met een gerust hart het examenjaar doet!

Meer informatie over Lyceo vindt u op www.lyceo.nl.