Welke brugklas past bij jou ?

Lees de zinnen hieronder en kom erachter in welke brugklas jij het beste past


Achten en negens haal ik niet zo vaak, maar ik zit dan ook niet zo graag achter m’n tafeltje. Zeker niet de hele dag. Laat mij maar bezig zijn. Lekker met m’n handen werken: daar word ik blij van. En laat ik dan maar een 10 scoren voor wat ik maak!
Herken jij je in deze zinnen? Dan pas jij waarschijnlijk in de basisberoepsgerichte leerweg (BB). Studiebollen zul je hier niet vinden, wel praktische jongens en meiden die beter in de praktijk zijn dan in de theorie. Op het Willem kun je in een algemene BB-brugklas komen en we hebben ook een ‘technische BB-klas’ die bij het Vakcollege Techniek hoort.

Ik houd een beetje van leren, maar ook vooral van praktisch bezig zijn. Ik zal nooit alleen maar met m’n neus in de boeken zitten. Wel vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren door ze te doen.
Past dit bij jou? Dan kan de kaderberoepsgerichte leerweg (KB) goed in jouw straatje passen. Er is veel ruimte voor de praktijk, maar de boeken komen ook echt wel op tafel. Op het Willem kun je in een algemene KB-brugklas komen of in de ‘technische KB-klas’ van het Vakcollege Techniek.

Het klinkt misschien een beetje saai, maar ik zit overal gewoon een beetje tussenin. Ik kan goed leren, maar doe niet mee aan de plusgroepjes ofzo. Ook loop ik niet te stuiteren door de klas omdat ik die boeken zo zat ben.
Als je op middelbaar niveau zit kan de theoretische leerweg (TL) voor jou geknipt zijn. Je doet hier meer met je hersens dan met je handen.

Leren gaat me gemakkelijk af. Ik krijg soms wat extra’s te doen van mijn meester of juf en ze zeggen dat ik best slim ben. Maar noem me geen studiebol, want dat klinkt echt niet stoer.
Als je gemakkelijk leert en bovengemiddeld intelligent bent, kun je terecht in onze havo/atheneum-klas. Je kunt dan twee of drie jaar op het Willem in Wijk en Aalburg blijven. Daarna stroom je door naar de derde klas van het atheneum of naar de vierde klas van de havo op een andere school. Het Willem zit ook in Waalwijk. Doordat we één organisatie zijn en goed samenwerken, zijn alle lesprogramma’s perfect op elkaar afgestemd. Je doet niets dubbel en mist ook geen vakken. Waarom je dan niet direct naar Waalwijk zou gaan? Ehm… omdat wij in Wijk en Aalburg lekker dichtbij zitten en je dus langer kunt uitslapen en meer tijd voor je huiswerk hebt? Of omdat het bij ons net iets overzichtelijker en knusser is?

ga terug