Activiteitenweek

Aan het einde van het schooljaar is er voor alle leerlingen uit de onderbouw de activiteitenweek. Tijdens deze week is er ruimte voor andere leeractiviteiten dan alleen de reguliere lessen.

Vakexcursies

De theorie in de vakken kan goed ondersteund worden met praktijkervaringen. Daarom gaan de leerlingen ook op vakexcursies en stages. De meeste vakexcursies duren één of twee dagdelen. Deze excursies worden uitvoerig in de lessen voorbereid zodat er optimaal geprofiteerd wordt van een dag buiten de school.

Activiteiten voor goede doelen

Jaarlijks worden er op het Willem activiteiten gehouden voor één of meerdere doelen. De laatste jaren ligt de organisatie in handen van een commissie; die bestaat uit een groep docenten en leerlingen. Met diverse activiteiten proberen we aan leerlingen te laten zien dat we als school ook onze verantwoordelijkheid willen nemen voor onze minderbedeelde medemens. We proberen doelen te zoeken waardoor de leefomstandigheden en onderwijs van leeftijdsgenoten in de derde wereld verbeteren. Ook streven we ernaar om leerlingen die ambassadeur worden voor het project een bezoek te laten brengen aan het land waarop het project gericht is.
Samen met Edukans realiseren we onze projecten.